Voedselverspilling – Carve

Project Description

Voedselverspilling – Carve

In samenwerking met Wageningen Food&Biobased Research is een aantal innovatieprojecten uitgevoerd gericht op het tegengaan van voedselverspilling in de agrifoodketen. Het doel van de zogenoemde Carve-projecten is om de bewustwording te vergroten in de keten en met ketenpartijen inspirerende oplossingen te ontwikkelen om voedselverspilling te verminderen en tegen te gaan. Binnen Carve is bijvoorbeeld een toolbox ontwikkeld waarmee bedrijven de preventie en reductie van voedselverspilling als doelstelling kunnen integreren in hun bedrijfsvoering, organisatie en supply chain. Is onderzocht hoe besteleenheden beter kunnen aansluiten op de vraag, in hoeverre de verpakkingswijze invloed heeft op het bewaargedrag van de consument bij diepvriesproducten, het meten van nevenstromen binnen processen en de keten en oud brood gebruiken als ingrediënt van bijvoorbeeld broodpap of ontbijtkoeken.

Laatste nieuws

Partners van de Alliantie