Henri BV

Henri is een familiebedrijf dat sinds 1979 koelverse soepen, sauzen en maaltijdcomponenten maakt. Hiervoor gebruikt het culinaire bedrijf alleen ingrediënten van de beste kwaliteit, en het liefst van zo dichtbij mogelijk.

 Bedrijfsgegevens

 • Henri BV
 • A. van Leeuwenhoekweg 11
 • 5151 DV Drunen
 • Noord-Brabant
 • Telefoon: 0416-375933
 • Website: http://www.henri.nl

Actieve thema's

 • Arbeid

  De kern van ons MVO beleid zijn de drie bekende P's: People, Planet en Profit.

  Mensen staan dus absoluut centraal binnen ons bedrijf. Onze activiteiten zijn te verdelen onder drie pijlers:

  Gezondheid: Gratis griepprik voor medewerkers die dit wensen; Fietsplan; gratis fruit voor alle medewerkers; persoonlijke benadering bij ziekte en gezamelijk kijken naar de mogelijkheden en wensen van de werknemer; korting op een fitnessarrangement.
  Henri heeft een zeer laag ziekteverzuimpercentage (3,5%).  

  Tevredenheid: personeelsuitjes en (Kerst)kado's in de lijn van de visie van het bedrijf, die bijdragen aan de betrokkenheid van medewerkers; meedenken en in praktijkbrengen van de bedrijfsvisie, door medewerkers bedrijfsbreed, verenigd in dreamteams, het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid; een platte, open bedrijfsstructuur.

  Ontwikkeling: het bieden van opleidingen en cursussen voor medewerkers, zowel op verplichte als vrijwillige basis; het geven van interne cursussen door bevlogen collega's die gespecialiseerd zijn in bepaalde onderwerpen; bieden van interessante stageplaatsen voor MBO en HBO studenten; een introductieprogramma voor deze stagiaires én nieuwe medewerkers.

  Ook zijn wij een samenwerking aangegaan met Baanbrekers. Op dit moment kijken we met hen of we onze vacatures kunnen vervullen met mensen met een bepaalde achterstand op de arbeidsmarkt. Er zijn al diverse mensen bij ons aan de slag dankzij dit initiatief.

  Uiteraard is dit slechts een beknopte samenvatting van ons totale personeelsbeleid.

 • Biodiversiteit

  Verantwoord lekker Biologisch - Puur natuur heeft geen toevoeging nodig

  Omdat het beter voor het milieu is. Om dieren een beter leven te geven. Of omdat men precies wil weten wat er op het bord ligt. Mensen kiezen om de meest uiteenlopende redenen voor biologische producten. Maar er is nog een goede reden: biologisch is gewoon heel erg lekker. Probeer de biologische gerechten van Henri en je proeft de aandacht!

  'Biologisch' is eigenlijk: slim omgaan met alles wat leeft. Want als je goed zorgt voor de natuur, zorgt die ook goed voor jou. Biologisch voedsel is onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden geproduceerd. Zonder kunstmest. Zonder chemische bestrijdingsmiddelen. En zonder gentechnologie.

  Keurmerken
 • Dierenwelzijn en -gezondheid

  Wij zoeken altijd naar ingrediënten met een goed verhaal. Daar waar mogelijk, vervangt Henri ingrediënten voor een duurzamere variant. Nieuwe gerechten worden sowieso ontwikkeld met duurzame ingrediënten. Er wordt onder andere gekeken naar foodmiles en of een product clean label gemaakt kan worden. Ook dierenwelzijn staat hoog in het vaandel.

  Daarom bieden we tegenwoordig ook gerechten, die door de Dierenbescherming zijn gehonoreerd met één, twee of drie Beter Leven sterren. Henri was daarmee de eerste, die een samengesteld product met sterren kon bieden. Alle ingrediënten uit deze gerechten voldoen aan de criteria, vandaar dat de maaltijden als geheel zijn gecertificeerd. En het mooiste: deze gerechten smaken ook nog eens fantastisch.

  Daarnaast is onze inkoper bezig met het onderzoeken van duurzame vissoorten.

  Keurmerken
 • Eerlijke handel

  Convenant Eerlijk Zaken doen

  Wij nemen deel aan de gedragscode Eerlijke Handelspraktijken. Kort gezegd is het doel hiervan dat producenten en retailers weer fatsoenlijk zaken doen. Daarnaast, als we oneerlijke handelspraktijken signaleren, kunnen we deze bij de FNLI aankaarten, zodat dit tegen gegaan wordt.  

  Meer informatie vind u op www.supplychaininitiative.eu

   

 • Emissies naar de lucht

  Voor ons transport maken we gebruik van de diensten van de firma Kivits uit Drunen. Zij rijden o.a. met automatische versnellingsbakken en auto's met de laagst mogelijke emissies. Kivits heeft dan ook een bijzonder 'schoon' wagenpark. Zij investeren enkel in bedrijfsmiddelen met de schoonste emissies. Daarnaast zijn zij actief in het opleiden van hun medewerkers om te komen tot een zo efficiënt mogelijk verbruik van brandstoffen en banden (oa 'het nieuwe rijden').

   

 • Energie

  Daar waar Henri energie kan besparen, doen we dat. Dit hebben we ook vastgelegd in een Meerjarenplan Energie Efficiëntie, in samenwerking met het Agentschap.nl.

  Een aantal reeds behaalde successen:

  Een warmewisselaar zorgt sinds kort dat de warmte die vrijkomt bij het terugkoelen van onze producten, wordt gebruikt voor het verwamen van ons schoonmaakwater. Hierdoor gebruiken we 40m³ gas minder per dag.

  We gebruiken groene stroom.

  Alle armaturen en lampen worden vervangen door duurzame exemplaren.

  We optimaliseren continu onze lijnen, waardoor we ons verbruik per m³ al jaren kunnen verlagen.

  Op ons dak liggen zonnepanelen die een deel van onze stroom opwekken.

  We zijn momenteel bezig met onderzoeken naar de inzet van domotica en het omzetten van afval naar biogas.

  Verklaringen

 • Grondstoffen en reststromen

  Daar waar mogelijk, zorgen we voor een nieuwe bestemming van ons restmateriaal.

  Producten die wij niet meer kunnen verkopen, maar waarbij de THT nog niet is overschreden, geven wij aan de Voedselbanken in de regio en Pater Poels in Tilburg.

  Ook zijn wij onlangs gestart met een NoWaste project. Dit wordt bedrijfsbreed opgepakt, waarbij alle medewerkers mee kunnen denken en vanuit hun eigen verantwoordelijkheid actie kunnen ondernemen tijdens hun werk, teneinde afval te reduceren.

  Het verpakkingsmateriaal dat wij gebruiken, is gemaakt van recyclebaar mono PP.

  Grondstoffen worden tot slot zo duurzaam en dichtbij mogelijk ingekocht om het aantal foodmiles te beperken.

 • Transport

   

  Grondstoffen worden tot slot zo duurzaam en dichtbij mogelijk ingekocht om het aantal foodmiles te beperken.

  Ons transport (en -opslag) wordt verzorgd door de firma Kivits, die duurzaamheid en MVO ook hoog in het vaandel hebben. Zie ook hun site.

  Voor ons eigen wagenpark kiezen we bij voorkeur voor electrische of hybride auto's.

  Verklaringen

 • Water en bodem

  Binnen ons beleid is altijd aandacht naar een verdere besparing van water. Wij hebben bijvoorbeeld een speciale pastakooklijn in gebruik genomen. Deze verbruikt 40% minder water. Daarnaast bespaart deze op koelwater.