Sundara, Biologische & Fair trade Wijn

Wij zijn Groothandel Sundara, de specialist in biologische wijn, likeur en sterke drank. 

Rond wijn hangt van oudsher een romantisch sfeertje. Rustieke heuvels met prachtige knokige ranken, pittoreske uitzichten en een eeuwige rust. De praktijk is helaas anders. Iets waar de gemiddelde wijnconsument zich geen rekenschap van geeft. Hardwerkende wijnboeren proberen het hoofd boven water te houden maar moeten het vaak afleggen tegen massaproductie en intensieve landbouw, wat gepaard gaat met grootschalig gebruik van insecticiden, pesticiden en sulfiet.

Consumenten willen gelukkig steeds meer duidelijkheid over wat ze eten en drinken. Die onnatuurlijk rode paprika die bijna uit zijn velletje barst in de supermarkt moet het steeds vaker afleggen tegen de gezonde eerlijke paprika waar nog een blaadje aan hangt. Zo is het met wijn ook.

De biologische (wijn-)cultuur is gebaseerd op de principes van de teelt in een levende, evenwichtige grond, houdt rekening met de natuurlijke cycli van het biologisch leven en heeft respect voor het milieu. Geen enkel schadelijk residu wordt achtergelaten in de boven-en ondergrond. Verder wordt regelmatig de grond bewerkt, zowel om deze onkruidvrij te houden als voor verluchting. Pesticiden en herbiciden zijn hierbij verboden. De bemesting vindt plaats met compost, zeewier, rotspoeder en organische meststoffen. Chemische kunstmeststoffen zijn bij biologische wijnbouw verboden. Ook de ziektebestrijding vindt plaats zonder fungiciden of pesticiden. Wijnboeren die al vele jaren geleden zijn overgegaan op biologische wijnbouw hebben gemerkt dat de wijnstokken zelf resistent worden tegen verschillende schimmels. Dit komt omdat bij biologische wijnbouw de planten de kans krijgen hun auto-immuunsysteem in te zetten tegen ziektes. Natuurlijk valt over smaak te twisten en zeker over wijn, maar biologische druiven staan langer op het land en zijn hierdoor veel voller van smaak. De druif waar de wijn van gemaakt wordt bevat niet het geringste spoor van giftige bestrijdingsmiddelen. Alle wijnen en sterke dranken van Sundara beschikken over een door de EU goedgekeurd biologisch keurmerk.Bedrijfsgegevens

 • Sundara, Biologische & Fair trade Wijn
 • Groenestraat 4
 • 6531 HR Nijmegen
 • Gelderland
 • Telefoon: 06 27 05 66 51
 • Website: http://www.sundara.nl/

Actieve thema's

 • Arbeid

  Keurmerken

  Keurmerken
 • Biodiversiteit

  Keurmerken
 • Eerlijke handel

  Keurmerken